Penawar HIV Ditemui Di Malaysia

7:45 PM

BERITA TERGEMPAR!

Penawar HIV ditemui di Malaysia. Yes, you heard that right. THE CURE FOR HIV in MALAYSIA!

Semua ini terbongkar melalui suatu thread komen antivaxxer penunggang agama tegar yang singgah bertandang di Facebook status seorang doktor yang  memberi vaksin kepada seorang tokoh agama yang disegani.

Namun, bagaikan konspirasi BIG PHARMA yang menyimpan ilmu penawar vaksin dan kanser, mamat sorang ni juga tidak mahu berkongsi ilmu tersebut. Hipokrit kan?

Kalau dah ada penemuan penawar, kongsikan je lah secara PERCUMA untuk semua umat manusia. Hish, kedekut betul.

Ini bukan bebenang, tapi blog post.
Jom layan tengok temberang mamat ni boleh pergi jauh mana.

Dr Sakinah ni siapa tak kenal. Tak payah nak hide pun nama dia.
1. Muqadimmahnya begini; kalau bukan bidang kita, tak perlu kita temberang lebih. Leave it to the experts.

Dr Amirul dah mula dah dia punya bawang.
2. Disini dah mula dah dia punya grandiosity. PENAWAR dekat pondok weh!

Bila Ammar masuk, troll dia dah level Bossku
3. Kalau dah ada penawar tapi tak kongsi, memang kejam la kan? Ini sudah lebih Yahudi dari Big Pharma ni!



Dah mula spin dah

4. Pening pula baca hujah balas ni. Guane ni? Ada penawar ke tak ni?


Spin lagi.


5. Typical spin move. Jika anda tak familiar dengan taktik SHIFTING THE GOAL POST, ini adalah contoh yang ideal. Bila minta bukti, kita pula yang kena buktikan. Ah sudah...

Muhsin dah start tu. Dok pahe lagi dok tau la guane.
Yang tick hijau adalah maklumbalas dari public.


6. Seorang pensyarah yang pakar dalam bidang kimia siap sekolahkan beliau dengan asas kimia. Tapi masih juga tak faham mamat ni.

Spin lagi (kali ni hijau tu Si Penunggang)
 7. Nampak tak mamat tu dah start goyang dengan melontarkan lawak yang sangat hambar?

Pakai Facebook boleh pulak?
8. Antara hujah yang paling typical dari penunggang agama adalah "Doktor perubatan dapat ilmu Kafir .Ilmu Yahudi!". Maka ramai daripada para doktor dituduh murtad, sujud kepada kafir dan sebagainya. Tapi bila guna Facebook yang dibangunkan oleh 'kafir", ok pula dia. Gila la ayat dia, tahap boleh gantung dekat belakang kereta dah.

"Nak ambil hat kafir pun tengok tengok juga. Bukan semua tak boleh"


Setakat malam tadi, masih belum ada fakta sahih berkenaan PENAWAR yang disebut oleh Si Penunggang. Kalau ada nanti, akan diupdate. Tapi entah bila la. Jangan berharap sangat tau.


MOFrust

You Might Also Like

0 comments

Follow Me on Facebook